четверг, 2 апреля 2020 г.

Завдання з трудового навчання 1-АБ класи

Завдання з трудового навчання (для дівчат)  1-АБ класи

   "Виготовлення виробів з бісеру." 

  На попередніх уроках ми навчилися виготовляти елементи гілочок дерев, та пелюсток квітів. Тож потрібно проявити фантазію, творчий хист та завершити свою композицію. (букет квітів, деревце, брилок, браслет.)
       

     Для тих кому складно справитись із завданням пропоную виготовити таку композицію


 Композиція з бісеру в техніці паралельного плетіння складається з великої квітки лотоса і його листа, 3-х очеретів, 7 - ми листків і 2 - х гілочок сухоцвіту.
Нагоді: бісер № 10 білого та жовтого кольору для лотоса, зелений, салатовий для листя, 9 великих жовтих намистин для середини квітки, коричневий бісер для очеретів, мідний дріт О,2 - О,З мм для нанизування і 0,7 - 0,8 мм для смужок.
Композиція з бісеру. Техніка плетіння: паралельне (французьке) плетіння, плетіння сегментів.
Композиція з бісеру. Квіточка. Робимо в техніці паралельного плетіння. Беремо два мотка дроту: один білий, другий з жовтим бісером. Беремо 7 маленьких пелюсток по схемі 1. Для цього нарізаємо 7 відрізків дроту (8 мм ) за 15 див. Набираємо на один з них 5 - 6 жовтих бісерін і, взявши моток з жовтим бісером, робимо кілька витків, оминувши всі 5 - 6 намистин. Виконуємо з низькими бісеру дугу, закріпивши її в кілька витків. Не обрізаючи дріт, робимо чергову дугу з бісеру. Зміцнюємо дріт на відрізку, робимо два кола і обрізаємо моток з бісером. Один кінець відрізка обрізаємо і загинаємо. Пелюсточка готова.Композиція з бісеруКомпозиція з бісеруКомпозиція з бісеру
Подібно плетемо ще шість. Залишилися пелюстки в композиції з бісеру, виконуємо за схемами 2 (9 середніх) і 3 (13 великих), довільно змінюючи колірну гаму. Середину квітки робимо з 9 великих намистин оранжевого кольору з малюнком композиція з бісеру рис. 1. Збираємо квітка. До 15 сантиметровому відрізку твердої дроту прикручуємо центр квітки, розподіляємо по колу і закріплюємо дротом 7 маленьких, потім 9 середніх і 13 великих пелюсток і по спіралі обмотуємо підставу квітки ще 4 -5 см вхолосту.Композиція з бісеру
Композиція з бісеру. Листи. Для виробництва великого листа лотоса нарізаємо 3 відрізка дроту (0,7 мм) довжиною 20 -25 см і, склавши разом, пов'язуємо в центрі вузлом. Тримаємо за вузол і розподіляємо по колу 6 променів це каркас для 6 сегментів. Беремо моток дроту з зеленим бісером і закріплюємо на першому сегменті у самого заснування сайту, залишаємо одну намистину і закріплюємо на другому сегменті, залишаємо одну намистину і закріплюємо на третьому сегменті, так по одній бусини закріплюємо на 6 сегментах. Вийшов один ряд листа. Наступний ряд починаємо плести у зворотний бік, залишаючи по дві намистини.
Чисельність рядів може бути випадковим, відповідає кількості бісеру в кожному сегменті (схема 4). Останній ряд обплітає салатовим бісером. Для плетіння листя композиція з бісеру, очерету на моток дроту з зеленим бісером набираємо ще 4 салатові і, відступивши одну намистину, протягуємо кінець дроту через три намистини. Набираємо 9 - 10 намистин зеленого кольору і, відрахувавши стільки ж на низке, вільний кінець дроту протягуємо через 5 - 6 намистин зеленого кольору (схема 5), закріплюємо листок готовий.
Композиція з бісеру - сухоцвіт. Можна зробити його з великих намистин або будь-якого наявного бісеру. Набираємо 1 велику намистину на середину відрізка і щільно скручуємо навколо кілька разів , вийшло два кінця дроту. На кожен набираємо по великій намистині, відтягнувши дріт на 0,5 см, скручуємо намистину кілька разів з одного й іншого боку, два кінця скручуємо разом близько 1 см (рис. 2). Знову нанизуємо на кінці дроту по намистині і повторюємо попередню операцію знову. Таким чином робимо гілочку по з - 5 розгалужень. Для одного сухоцвіту робимо 5 -7 гілочок і скручуємо по черзі в одну велику.
Композиція з бісеру - очерет. На відрізок дроту (20 25 см) набираємо 10 см зеленого бісеру і 4 - 5 бісерін кавового кольору, пропускаємо одну коричневу намистину і протягуємо вільний кінець дроту по всій низке бісеру, закріплюємо, щоб не висипалося. Вийшов стовбур очерету (схема 6). Моток дроту з коричневим бісером закріплюємо на стовбурі трохи нижче коричневих бісерін, робимо навколо стовбура 5 -6 обертів і, закріпивши, обрізаємо дріт.
Структура з бісеру - збірка. Для основи композиції використовуємо СД диск. В центр його поміщаємо всі деталі очерету і листя, скручених разом з квіткою в один стовбур, який згинаємо до основи. Готовий виріб ставимо в підготовлену форму з невеликою кількістю розчину з гіпсу, щільно притискаємо, видаляємо з поверхні диска зайвий розчин. Коли затвердіє, приклеюємо клеєм ПВА по колу диска бісер, а під квітка великий аркуш «Супермоментом››.
 До кінця квітня фотоматеріали з виконаних робіт, для оцінювання, потрібно надіслати на електронну пошту           n.skoropadska@gmail.com



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Талант росте і розвивається у праці

                Кожен з нас має свої хобі та вподобання.                 Комусь вдається краще малювати, комусь- писати вірші, а в когось та...